1. Αρχική
  2. /
  3. Ψηφιακές Δεξιότητες

Λειτουργία Πρότυπων Ψηφιακών Κέντρων σε όλη την Επικράτεια - Ανάπτυξη βασικών ψηφιακών δεξιοτήτων στον ευρύ πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων ειδικών πληθυσμιακών ομάδων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά

μεσοπρόθεσμο προγραμματισμένο

Αντικείμενο έργου

Στόχος των Πρότυπων Ψηφιακών Κέντρων είναι η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων του γενικού πληθυσμού όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων ειδικών πληθυσμιακών ομάδων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Τα Πρότυπα Ψηφιακά Κέντρα που θα υλοποιηθούν και λειτουργήσουν αναμένεται να είναι 15 σε όλη τη χώρα και θα έχουν την ενεργή υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ) και των Επιμελητηρίων με τη συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Η πρωτοβουλία συμπεριλαμβάνει και την στρατηγική της παροχής ευκαιριών και δυνατοτήτων εκπαίδευσης σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού που κινδυνεύουν να αποκλειστούν οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά, ώστε να μπορούν να αξιοποιούν τις εφαρμογές και υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών που παρέχονται μέσα από gov.gr και να εντάσσονται σταδιακά στη νέα ψηφιακή εποχή.

Το εκπαιδευτικό υλικό θα είναι διαθέσιμο και σε πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης (μέσω της Ψηφιακής Ακαδημίας Πολιτών), ώστε να είναι άμεσα προσβάσιμο, σε όσους περισσότερους ενδιαφερόμενους είναι δυνατόν.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη συνεργασιών για την ανάπτυξη εκείνων των  εκπαιδευτικών, συμβουλευτικών, ενημερωτικών και υποστηρικτικών δράσεων σε πληθυσμιακές ομάδες όπως πολίτες τρίτης ηλικίας, άτομα με αναπηρία, πρόσφυγες κ.λ.π.

Εμπλεκόμενοι Φορείς

  • Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μοιραστείτε την ιδέα σας και συμβάλετε στην ετήσια επικαιροποίηση της βίβλου

Θεωρείτε χρήσιμο αυτό το έργο;

Σας ευχαριστούμε πολύ