1. Αρχική
  2. /
  3. Ναυτιλία & Νησιώτικη Πολιτική

Καταγραφή, συγκέντρωση και ψηφιακή αξιοποίηση αρχειακού υλικού των λιμένων και λιμεναρχείων της χώρας. Δημιουργία εκθεσιακού χώρου / Μουσείο για την ιστορία της ναυτιλίας

Μεσοπρόθεσμο Προγραμματισμένο

Αντικείμενο έργου

Δεδομένης της ανάγκης διάσωσης, ασφάλειας και συντήρησης του ιστορικού αρχειακού υλικού που είναι συγκεντρωμένο στα λιμάνια και τις λιμενικές αρχές της χώρας, μέσω της πρότασης θα επιχειρηθεί η αποτύπωση, αξιολόγηση και ένταξη σε ενιαίο σύστημα καταγραφής του συνόλου του ιστορικού αρχείου, η ψηφιοποίηση του υλικού καθώς και η δημιουργία νέου οπτικού υλικού μέσω ψηφιακής φωτογράφισης.

Απώτερος στόχος της πρότασης είναι το παραγόμενο ψηφιακό υλικό, να αναδειχθεί και να γίνει προσβάσιμο στο ευρύ κοινό μέσω της διαμόρφωσης εικονικών εκθέσεων και τακτικής προβολής και παρουσίασής τους σε νέο εκθεσιακό χώρο / μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία της ναυτιλίας.

Η τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση θα γίνει στο σύνολο των λιμένων και των λιμενικών αρχών της χώρας, σε όλη την επικράτεια. Τα στοιχεία που θα ψηφιοποιηθούν θα επιλεγούν από στελέχη του Ινστιτούτου Ιστορίας Εμπορικής Ναυτιλίας.

Εμπλεκόμενοι Φορείς

  • Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Μοιραστείτε την ιδέα σας και συμβάλετε στην ετήσια επικαιροποίηση της βίβλου

Θεωρείτε χρήσιμο αυτό το έργο;

Σας ευχαριστούμε πολύ